Traject INNOV’AFRO: zet samen met Job@uBuntu jouw carrière plan uit en solliciteer met ons voor een duurzame job!

Traject-INNOV-AFRO-JobAtuBuntu

Job@uBuntu ontwikkelt een begeleidingstraject voor TOASE (Travailleurs d’origine Africaine Sans Emploi), genaamd Innov’Afro, in samenwerking met werkgevers en met onze partners. Wij willen Afrodescendente werkzoekenden uit Brussel en omgeving beter begeleiden naar een duurzame loopbaan.

Heb je een hogere opleiding genoten, ben je op zoek naar een job of een andere job? Heb je een job en wil je anderen helpen met hun zoektocht om dichter of op de arbeidsmarkt komen? Meld je dan zeker aan voor Innov’Afro!

Ons traject

We organiseren een infosessie over het traject dat we met jou zullen doorlopen. Na de infosessie wordt een individueel intakegesprek afgenomen en een persoonlijk actieplan ontwikkeld op basis van een checklist. Je kan intekenen op wekelijkse groepssessies die jou versterken in jouw zoektocht.

Samen met jou overlopen we jouw profiel en ontwikkelen we een persoonlijk stappenplan. We willen je ook graag in verbinding brengen met gespecialiseerde partners en potentiële werkgevers . We organiseren tevens een hiring event in oktober en identificeren TOASE die hierop kunnen intekenen.

Welke profielen zoeken we?

 • Alle hoogopgeleide profielen met minimum een bachelor-niveau
 • Je bent op zoek naar een job,
 • je hebt een job en wil mee in het traject je expertise inzetten om anderen te helpen
 • Je hebt een vergunning om te werken
 • Je woont in Brussel of op werkafstand van Brussel

 Welk engagement verwachten we?

INNOV’AFRO wordt ontwikkeld door en voor Afrodescendenten. Als je op zoek bent naar een job, nodigen we je graag uit om samen met ons actief deel te nemen aan:

 • een intakegesperk met Job@uBuntu;
 • “checklistgesprek en opmaak individueel actieplan met doelstellingen”;
 • geregelde deelname aan wekelijkse groepssessies over de arbeidsmarkt (voorstelling van partners, deelname aan hiring events, interviewtechnieken, uitwisseling ervaringen,…)…
 • geregelde individuele gesprekken over jouw vorderingen
 • delen van jouw ervaringen met de anderen
 • evaluatie en impact van het traject

Het traject is open en spontaan: je meldt je aan wanneer het voor jou uitkomt en engageert je om samen met ons stappen te ondernemen om jouw carrière een boost te geven of om anderen te helpen.

Heb je al een job maar wil je jouw expertise inzetten voor anderen?

Aarzel ook niet om je aan te melden. We bekijken op basis van jouw beschikbaarheid welke rol jij bij ons kan opnemen. We voorzien een opleidingstraject op 5 en 6 juli 2021 en vrijwilligersvergoedingen voor elke interventie die je bij ons opneemt.

Inschrijving en contact

Heb je vragen over dit traject? Wil je aanmelden?
Contacteer Sofie Vancoillie via :

Deadline: open.